Publicerat 2015-03-29 14:34:00 i Allmänt
Vi ska ha gäster här nästa helg men jag tänkte att jag lika gärna kunde börja pynya lite redan nu. Köpte en påsklilja till köksbordet och lite ris med färgglada fjädrar i. <3
 
 
Skulle egentligen ha tränat idag men min mage mår inte så bra. Har haft mamma på besök och vi åt pannkakor och bytte påskägg, eftersom vi inte kommer att ses mer innan påskafton. I vår familj har vi alltid firat påsk som en av de större högtiderna så jag tycker att det är minst lika viktigt med påsk som med julafton och midsommar. Alla tillfällen man kan få festa till det lite med god mat och dryck i goda vänners sällskap är värda att ta tillvara på!!
 
Vi brukar alltid börja dagen med att "påsktuppen" har lämnat ett ägg med påskgodis i sängkanten eller under kudden (!) och sedan är det dunderfrukost för alla med massa ägg och annat gott. Därefter brukar vi roa oss med att pyssla lite, typ måla ägg och kanske klä ut oss till påskkärringar, om det finns barn med, kanske gå runt och "påska" (typ bus eller godis fast med påskkärringar). Vid 13-tiden ca har det vart dags för påsklunch. Då vankas det sill, potatis, lax, omelett med spenat, janssons, bröd, köttbullar, prinskorv... You name it. Å naturligtvis dricks det öl, nubbe och påskmust. 
 
Lite senare brukar vi dricka kaffe och äta påskbakelser (rulltårta med grädde och persikohalvor) och vem vet kanske lite äggtoddy till med.
 
Sent på kvällen, om vi var vart hos farmor, har vi alltid tänt en påskbrasa och bara myst vid elden innan vi kanske tagit en omgång till av påskmaten eller en kvällsmacka innan läggdags.
 
Hur brukar ni fira?
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0